sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Luukku 2: Jouluohjelmia!

Joulunalla sitä jotenkin heittäytyy lapsenmielisemmäksi, ainakin minä. Minulla on tietyt ohjelmat, jotka on kertakaikkiaan pakko saada katsoa joulunaikaan. No tottakai joulukalenteri on ehdotonta katsottavaa joka päivä joulukuussa. Olenkin suuresti onnellinen siitä, että Tonttu Toljanteri on ylen joulukalenterissa tänäkin vuonna. Silti ehdottomasti paras joulukalenteri ikinä oli The Joulukalenteri, jota käyn joka päivä kurkkimassa Youtubesta, vaikka muistankin suurimman osan jo ulkoa.

Mitäs sitä sitten meillä katsellaan joulun aikaan (ollaanpa rehellisiä, minä katson ja mies hakeutuu turvaan esimerkiksi tietokoneen ääreen tai salille). 
 
 • Joulupukki ja noitarumpu

Mauri Kunnas on ihana, Mauri Kunnaksen kirjat ovat ihania, niin tyyliltään kuin tarinoiltaan. Ei siis ihme että Joulupukki ja Noitarumpu uppoaa minuun kuin kuuma veitsi voihin myös elokuvaversiona.

 • Mutta mitä tapahtui joulupukille


En oikein itsekkään ymmärrä mikä tässä on minusta niin kamalan hyvää. Joka vuosi tämä on tullut telvisiosta ja niin se varmaan tulee tänäkin vuonna. Niinpä minä sen varmaan sen katson tänä joulunakin, sillä tässä elokuvassa on sopivasti huumoria ja jouluntunnelmaa.
 
 • Joulutarina
 
 
Todella koskettava elokuva, joka ampaisi ensi katselulta suoraan sydämeeni. Ihana, ei voi muuta sanoa. Tämä taitaa olla kirjanakin, mutta olen katsonut elokuvan jo niin monta kertaa, että kirjan lukeminen taitaa olla jo turhaa.
 
 • Napapiirin pikajuna

Koskettava elokuva tämäkin, joka on täynä tunnelmaa. Elokuvan laulut ovat kerrassaan ihania ja jotenkin tarttuvia, siksipä minä varmaan tästä elokuvasta niin kovasti pidänkin.
 
 • Olipa kerran joulu
 
Mikki Hiiren Olipa kerran joulu on hieman perinteisempää. Mikki, Aku, Hessu ja kumppanit on varmasti monelle tuttuja lapsuudesta, niin myös minulle. Kun nämä tutut hahmot yhdistetään jouluun, niin ei voi mennä pieleen. Katselu listalle tämä on jäänyt, kun omat sisarukseni katsoivat aktiivisesti tätä joulunaikaan, ollessaan pieniä. Niinpä elokuva on muotoutunut jouluseksi perinteeksi minulle.

 • Lumiukko
 
 
Tämä on jo niin klassikko, ettei tätä varmaan juurikaan tarvitse selitellä. Mielestäni Nightwishin versio Walking in the air kappaleesta on kyllä parempi kuin elokuvan alkuperäinen versio. Entä teistä?
 • Samu Sirkan joulutervehdys
Perinteinen aattoillan klassikko on jo perinne, joka kuuluu aattoiltaan. Nykyään sitä ei enään joulukierrokselta ehdi katsoa esitysaikaan, mutta onneksi nykyaikaan kuuluu nauhoittavat digiboxit, joten tämä ohjelma ei jää kuitenkaan kokonaan välistä.

Mitkä ohjelmat kuuluvat teidän jouluunne?  Vai onko teillä ohjelmia, jotka on ehdottomasti nähtävä joulunaikaan?

Ihanaa ensimmäistä adventtia teille kaikille! Ensimmäinen kynttilä neljästä palaa jo. 

-Aletheia

8 kommenttia:

 1. Kyllä tuo Samu Sirkka herättää eniten muistoja. Ehkä sen merkitys nykyään on pienempi, kun tarjontaa on niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistoja se tuo minullekkin, mutta olet varmasti oikeassa tuon tarjonnan suhteen. Nykyään aattona ja joulunaikaan telvisiosta tulee valtava määrä erilaisia ohjelmia. :o

   Poista
 2. Samu Sirkkaa aina tulee aattona, tai ainakin tuli, mutta Joulupukki ja Noitarumpu on suosikkini ja pidän myös tunnarista, J Karjalainen luultavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime aattona ainakin tuli vielä, joten varmasti tulee tänä vuonnakin.

   Tunnari on kyllä hyvä, mutten ollut varma tuosta J. Karjalaisesta - niinpä tarkistin ja hänen on kappale. :)

   Poista
 3. Ostin vastikään tuon Joulutarinan joululeffaksi koko perheelle. Ihana kuulla, että on hyvää tiedossa <3

  VastaaPoista
 4. Lumiukko <3 Joulutarinan katson tänä jouluna ensimmäistä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin juuri uutisista että Lumiukkoon tulee jatko-osa. Olikohan se joku lumiukko ja lumikoira tms. :)

   Poista