Milja Kaunisto: Kalmantanssi

Olavi Maununpojan tarina jatkuu...

Palattuaan Pariisista kovien kokemusten jälkeen Olavi on saanut kirkkoherran viran pienestä suomalaisesta kylästä. Hänen on kuitenkin pian palattava Pariisin jatkamaan opintojaan, kun hän on joutua keskellä häväistys juttua. Mikään ei kuitenkaan tunnu samalta, kun Olavin sielunkumppani Miracle des Serviéres ei ole yhdessä hänen kanssaan jatkamassa opintoja.

Pian Olavin paluun jälkeen piispa Cauchon antaan Olaville vaikean tehtävän. Nuoren miehen on saatava todisteita kansankiihottaja Jeanne D'arcia vastaan. Olavi aikoo suorittaa tehtävänsä moitteettomasti, mutta päästyään vankityrmään mies yllättyy totaalisesti. Pian Olavi huomaa olevansa vedettynä keskelle Ranskan poliittista sotaa ja valtataisteluita. Myös Miracle on vaarassa ja Olavi on valmis vaikka uhraamaan henkensä pelastaakseen ystävänsä. 

Ihan ensimmäisenä on pakko mainita ja kehaista kuinka upea on Kalmantanssin kansikuva, jo pelkästään se houkuttelee lukemaan! Mutta sitten itse asiaan eli lukukokemukseen. Täytyy sanoa että nautin tämän jatko-osan lukemisesta enemmän kuin Synnintekijän. Synnintekijässä olin hieman yllättynyt siittä kuinka paljon keskityttiin nuoren pappiopsikelijan lihanhimoihin sekä irstaista kohtauksista. Kalmantanssissa irstailua tuntui olevan paljon vähemmän ja koska Kauniston tyyli kirjoittaa noista oli jo tuttu entuudestaan eivät kohtaukset enään saaneet minua hätkähtämään.

Taas lähdetään liikkeelle Beatrixin mukana, joka antaa pohjustuksen alkavalle tarinalle. Beatrix on ehdottomasti Synnintekijän ja Kalmantanssin kiinostavimpia henkilöitä. Kauniston kuvaileva reipas kieli ja runsas kielikuvien käyttö oli taas läsnä, josta nautin suuresti. Eikä kirjasta puuttunut nytkään Olavin tunnontuskien kuvailua, mikä oli tuttua jo ensimmäisestä osasta. Ranskan poliittiset valtataistelut olivat Kalmantanssissa keskeissä osassa juonta ja sehänkös vasta minuun vetosi. Olen aina ollut heikkona aatelisten vallanhimoisiin poliittisiin kiemuroihin, joista saattaa muodostua melkoinen tapahtumien vyyhti. Siksi Kalmantanssi vetosikin minuun enemmän kuin Synnintekijä. Kummankin kirjan lukemisesta olen kuitenkin nauttinut suuresti enkä ole kirjoja malttanut käsistäni laskea. Viihdyttäviä historiallisia romaaneja, jossa lisä pontta antaa roisi kielenkäyttö.

Milja Kaunistolla on myös omat Facebook-sivut, joista mainitsin jos Synnintekijän arvioissa. Käykäähän kurkkaileen täältä.

Annan kirjalle 4,5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Gummerus
Ilmestynyt: 2014
Sivuja: 399

Mistä minulle ja miksi: Gummeruksen tarjoama arvostelukappale

Kommentit

 1. Vau. Tätä kirjaa odotan kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä odottamisen arvoinen. :)

   Poista
  2. Kyllä kannatti odottaa Kalmantanssia. Tosi viihdyttävä lukukokemus ja historian havinaa ja juonitteluja koko rahan edestä :)

   Poista
 2. Luin eilen Synnintekijän ja mietin jo jatkoa. Tästäpä löytyi mainio innoitus, kiitos.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti