Joululahjavinkkejä lapsille

Joulu on jo ovella ja mikäs sen parempi tapa ilahduttaa perheen pienimpiä kuin antaa kirjalahja. Meillä lukijoita löytyy aina kouluikäisestä leikki-ikäiseen, on itsekseen lukevaa ja yhteiset satutuokiot ovat myös mielekästä puuhaa. Ja mikäs sen parempi tapa viettää joulunpyhiä kuin kirjan parissa - yhdessä tai erikseen. Seuraavat vinkkaamani kirjat ovat olleet meidän perheessämme hittejä ja kovasti lasten mieleen. Osa kirjoista on tämän vuoden uutuuksia ja osa jo vähän vanhempia. Näistä vinkeistä voi ottaa tärpin



Mestarietsivä Peppunen - Kuuttoman yön jättiläinen

Kaupungilla liikkuu viisimetrinen jättiläinen, joka ryöstää leideiltä koruja pimeillä kujilla. Mestarietsivä Peppunen vainuaa, ettei kaikki ole, miltä näyttää. Nokkelalla päättelykyvyllään sekä tavaramerkillään, jättiläismäisellä pierulla, hän ratkaisee tämänkin tapauksen.
Mestarietsivä Peppusen toinen osa oli yhtä kovasti lasten mieleen kuin aikaisempikin osa. Ekaluokkalainen ahmaisi tämän parissa päivässä ja nuoremmat kuuntelijatkin nauliintuivat aloilleen kuuntelemaan. Peppunen on ideana hauska ja tuntuu kiehtovan lapsia kovasti.

Maja Lunde, Lumisisko. 2019
Jouluaatto lähestyy, mutta Aaton kotona ei ole otettu esiin edes kynttilöitä, puhumattakaan muista koristeista. Aatolle joulu on erityisen tärkeä, sillä se on hänen syntymäpäivänsä: hän täyttää 11 vuotta. Näyttää vain siltä, että tänä vuonna joulua ei tule. Äiti ja isä ovat vain varjoja itsestään, surullisia ja poissaolevia. Pikkusiskokin yrittää olla mahdollisimman hiljaa ja huomaamaton.

Aatto pakenee kodin ikävää tunnelmaa uimahalliin. Eräänä päivänä hän kohtaa uimahallin ulkopuolella saman ikäisen tytön, jonka ilo ja innostus ovat tarttuvaa laatua. Erikoisesti puhuva ja nauravainen Heta asuu ihmeellisessä talossa, jonka jokainen huone on täynnä joulun tunnelmaa. On kuin talo olisi lumottu. Entä kuka on synkkä mies, joka kiertelee talon lähistöllä?
Upealla kuvituksella varustettu satukirja, joka kertoo kauniisti ystävyydestä. Kirjan kuvitus on tunnelmallinen ja lumoava, suoraansanottuna henkeäsalpaavan kaunis.

Jeff Kinney, Neropatin päiväkirja. 2009

Neropatin päiväkirja -sarjan ensimmäinen osa!
Elämä yläkoulussa ei ole helppoa. Greg Heffley sen tietää jos kuka. Koulun käytävillä Gregin kaltaiset ruipelot joutuvat mennen tullen väistelemään ilkeitä gorilloja, jotka ajavat partansa kaksi kertaa päivässä.
Saammeko esitellä: Greg, kirjailija ja kuvittaja Jeff Kinneyn sankari, joka pitää päiväkirjaa. Tai oikeastaan se on JULKAISU. Gregin sanat ja teot eivät aina kohtaa, ja hyvistä aikomuksista tulee usein jotain aivan muuta...
Tämä on sarjan aloitusosa, mutta sarjaan on ilmestynyt useampia osia. Tämä sarja on meidän koululaisen mieleen ja pari kirjaa päätyi joulupakettiinkin.

Riina ja Sami Jarla, Pet Agents - Täältä tullaan lemmikit. 2019
Uusi, vauhdikas kirjasarja niin nörteille kuin eläinrakkaille
Robottitouhuja ja kaikenkarvaisia lemmikkejä yhdistävän sarjan avaus! Pet Agents koukuttaa kouluikäiset.
Tämä sopii kouluikäisille luettavaksi, mutta myös nuoremmille kuunneltavaksi. Mukava kuvitus ja kiva tarina. Robottitouhut ja lemmikit aiheina kiehtovat kaikkia lapsia sukupuoleen katsomatta.

Hannele Lampela & Ninka Reittu, Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut
Prinsessa Pikkiriikin käsittelyssä mm. Tuhkimo, Pieni Punahilkka, Hannu ja Kerttu saavat astetta hervottomamman tulkinnan.
Kaikkien tuhmuroijien sankari, Prinsessa Pikkiriikki rakastaa satuja, vaikka jotkut niistä ovatkin hänen mielestään melko kummallisia. Miksi esimerkiksi prinssi saa pussata Ruususta ilman lupaa? Ja mihin prinssinpälikkää edes tarvitaan, kun on keksitty herätyskellot?
Tämä sarja on hauskaa kuunnteltavaa lapsille, mutta myös lystikästä luettavaa aikuisille. Sarjaan on ilmestynyt useampi kirja, mutta nämä modernit iltasadut ovat olleet meidän perheessä kaikiasta suosituimpia. Loistava iltasatukirja!

Laura Ertimo & Mari Ahokoivu, Ihme ilmat - Miksi ilmasto muuttuu?. 2019
Lajissaan ensimmäinen, lapsille suunnattu tietokirja ilmastonmuutoksesta on ilmestynyt!
Ihme ilmat! -tietokirja vastaa lasten kiperiin kysymyksiin ilmastonmuutoksesta ja kertoo, miten voimme pistää sille yhdessä hanttiin. Kaksi nokkelaa kaverusta, Lotta ja Kasper, kyllästyvät vanhempiensa vältteleviin vastauksiin kummista keleistä. He päättävät selvittää, mistä ilmaston muuttumisessa todella on kyse.
Ilmaston muutos on nyt monien huulilla ja herättää lapsissakin paljon kysymyksiä. Ihme ilmat kertoo ilmaston muutoksesta helppotajuisesti, niin että lapsikin sen hoksaa ja samalla se selventää myös vanhemmalle lukijalle paljon asioita. Todella napakka lapsille suunnattu tietokirja, jossa jaetaan arjen niksejä ja osoitetaan yhdessä tekemisen voima.

Pasi Pitkänen, Hirviöturnajaiset. 2019
Pasi Pitkäsen huikea seikkailukuvakirja perheen pienimmille pokemonien, ihmeotusten ja hassujen hurjien hirviöiden hengessä. Ruman ankanpoikasen ja Dumbon lailla tarina kertoo myös rohkeudesta muuttua.ämä 
Kirjassa on kiva kuvitus ja tarina on kovasti ainakin meidän Pokemon -fanien mieleen. Todella kiva kirja yhdessä luettavaksi, ja meillä tästä tykkäsi niin pojat kuin tyttökin.

David Walliams, Pankkirosvon poika. 2019

Kaasu pohjaan, tämä on ryöstö!
Uutuus koululaisten suosikkitekijältä. Hengästyttävää vauhtia ja kreisiä rallihuumoria pankkiryöstön tiimellyksessä!
Tämä oli hauska kirja. David Walliams on noussut koulaisten suosioon hauskoilla tarinoillaan ja häneltä on ilmestynyt useampikin teos, joista ainakin Gangsterimummi on meidän lasten suosituslistalla muille pienille lukijoille ja kuuntelijoille.

Sinikka & Tiina Nopola, Heinähattu, Vilttitossu ja Jouluvintiö. 2019
 Jouluun on viikko aikaa, ja Vilttitossu pelkää, että ei saa tarpeeksi joululahjoja. Hän näkee kadulla Joulun lapsi -keräyksen vähävaraisten lasten hyväksi ja saa mielestään loistavan idean. Hän pukeutuu roskiksesta löytämäänsä palttooseen ja kirjoittaa kerjäyskylttiin "Antaka köyhäle lapsele lahjoja." Vilttitossun yritys ei kuitenkaan tuota tulosta ja seuraavaksi hän esiintyy katulaulajana tiernapojan roolissa -- yhtä huonolla menestyksellä.Kotona kilttiä ja ahkeraa Heinähattua kehutaan joulun lapseksi, mutta mitä ihmettä Vilttitossun pitäisi tehdä saavuttaakseen saman?
 Heinähatut ja Vilttitossut olivat jo minun lapsuudessa rakkaita minulle. Nämä tarinat ovat viihdyttäneet myös omia lapsiani ja tämä uutuus odottaa iltasatupinossa vuoroaan. Vaikkemme tätä ole vielä itse maistaneet, uskallan suositella sillä sarjan kirjat ovat olleet lasten kestosuosikkeja jo vuosia.

J. K. Rowling, Harry Potter ja viisasten kivi. 2015
Uuden sukupolven Harry Potter!

Kate Greenway -mitalilla palkitun Jim Kayn häikäisevä nelivärikuvitus on hieno tulkinta Tylypahkan maagisesta maailmasta. Kayn kuvissa on herkkyyttä, huumoria ja voimaa. Maalauksellisuus ja tarkkaan harkitut yksityiskohdat tekevät oikeutta Rowlingin ajattomalle klassikolle.

Nyt myös nuoremmat lukijat voivat tarttua Rowlingin teossarjaan ja vanhemmille faneille tarjolla on nyt jotain aivan uutta! Näyttävä ja suurikokoinen lahjakirja
Harry Potter on meillä koko perheen suosikki ja nämä kuvitetut versiot tuovat tämän huikean velhopojan yhä nuorempien lukijoiden koettavaksi. Näitä haluaisin myös omiin paketteihin! Tällä hetkellä kuvitettujaversioita on ilmestynyt jo neljä.
.

Kommentit

 1. Loistava kattaus lastenkirjoja, joista olen lukenut tietysti Potterin, Lumisiskon ja Lemmikkietsivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Peppunen oli muuten minunkin mieleen. Hauskoja kirjoja ;)

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä. Kirjoittelin näitä kirjojen nimiä muistiin ja otan listan mukaan kun menen kirjakauppaan. Mukavaa joulunalusaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, mukava että niistä oli apua! Samoin myös sinulle. :)

   Poista

Lähetä kommentti