Kirjaostoksia - kirjahyllyni uudet asukkaat

 Tämä postaus sisältää affiliate -mainoslinkkejä, jotka on merkitty erikseen *-merkillä.


Viime aikoina on tullut osteltua melko paljon kirjoja omaan hyllyyn. Ensin kirjastot suljettiin ja vaikkei minulla ollut varsinaisesti hätää luettavien kirjojen suhteen, iski silti pakokauhu. Mitä jos luettava loppuu kesken? Elämä tuntui yhtäkkiä liian erilaiselta, kun kirjojen lainausmahdollisuus vietiin määrittelemättömäksi ajaksi koronaepidemian takia. Paketteja alkoi tulvimaan ovista ja ikkunoista. Ja voi elämä, miten uskomattoman ihana fiilis on avata kirjapaketti, nostella kirjat varovasti pois laatikosta, selailla niitä, silitellä ja haistella tuoreen kirjan huumaavaa tuoksua. Jäin koukkuun ja perustelen itselleni tätä ostovimmaa sillä, että kerään tiettyjä sarjoja sekä tiettyjen kirjailijoiden kirjoja omaan hyllyyni. Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjasta puuttuu enää kaksi viimeisintä sekä kohta ilmestyvä uusin osa. Jeffrey Archerin Cliffton kronikat on myös kasvattanut hyllytilaansa hiljalleen. Kingin tuotannosta haluan myös ne parhaimmat kirja omaan hyllyyni ja kuka nyt hyviä tarjouksia voi vastustaa? 

Kaikista eniten uusia kirjoja olen kuitenkin tilannut englanninkielellä. Miksi? Koska niistä suurinta osaa ei löydy täällä periferiassa edes kirjastosta tai koko Lapissa on yksi kappale, jota joutuu jonottamaan. 

Uusimmat tulokkaat näkyvätkin yllä olevassa kuvassa. Rainbow Rowellin Carry on sekä Wayward Son, jotka kiinnostavat minua valtavasti sekä Kate Elizabeth Russelin My Dark Vanessa, joka on osunut silmiini kirjainstassa useamman kerran ja herätti mielenkiintoni. Muita merkittävimpiä englanninkielisiä kirjoja, jotka oli vain pakko saada omaan hyllyyn on ollut mm. Erin Morgensternin uusin kirja Starless Sea,  sillä Yösirkus on yksi ikimuistoisimpia koskaan lukemiani kirjoja. Taylor Jenkins Reidin Seven Husbands of Evelyn Hugo, sillä pidin valtavasti kirjailijan musiikkimaailmaan sijoittuvasta Daisy Jones and the Six kirjasta. Alexandra Christon To Kill a Kingdom, Katherine Ardenin The Bear and the Nightingale, Jay Kristoffin Nevernight sekä Holly Blackin The Cruel Prince, joista jokainen on saanut paljon kehuvia sanoja kirjaihmisiltä ympäri maailmaa ja kuka voisi vastustaa kehuttua fantasiaa? Kaikki  edellä mainitut ovat todella mielenkiintoisenoloisia kirjoja, joita ei saa suomeksi ja jotka haluan ehdottomasti lukea. Onko minulla muita vaihtoehtoja kuin tilata ne itselle? Ei minunkaan mielestä.

Onneksi englanninkielisä kirjoja saa kaikenlisäksi useimmiten paljon halvemmalla kuin suomenkielisiä, joten tilailu ei ole juurikaan käynyt pörssin päälle. Seuraavaa tilausta olen jo suunnittellut, sillä syntymäpäiväni ovat lähestymässä. Tällä kertaa aion kuitenkin täydentää Riley kokoelmaani. Mitä kirjoja te tykkäätte ostella omaan hyllyyn? Mitkä ovat olleet viimeaikojen parhaimpia hankintoja?

Jos engalnninkieliset kirjat herätti kiinnostuksen löytyy Adlibriksen laajaa valikoimaa esimerkiksi *täältä. Usein teen myös hyviä löytöjä Outletin *löytönurkasta, tälläinen tarjoushaukka kun olen.

Nyt menen hypistelemään uusia kirjojani ja olemaan onnellinen kasvavasta kirjakokoelmastani. Sitten laitan kuvan siskolleni, joka jakaa saman "ongelman" adlibriksen ja kirjojen hamstraamisen suhteen. Tässä on se etu, että kaikkea itseä kiinnostavaa ei tarvi ostaa itselle, kun voi vierailla siskon hyllyllä ja päin vastoin. Seuraavaksi käyn lainaamassa Rainbow Rowellin Fangirlin, ennekuin käyn Carry On ja Wayward Sonin kimppuun. 

Kommentit

  1. Stephen Kingin kirjat ovat itsellenikin sellaisia, jotka haluan kaikki itse ostaa ja omistaa hyllyssäni englanninkielisinä. Ja Kingiä löytyykin melko hyvin omasta hyllystäni, lähinnä uudempia teoksia puuttuu. Mutta koska aion lukea kaikki Kingin kirjat julkaisujärjestyksessä, niin on sanomattakin selvää, että Kingille on aina tilaa kirjahyllyssäni (oikeasti ei nyt edes ole, vaikka pyhitin Kingille oman kirjahyllyn kotimme alakerrasta).

    Yösirkusta en ole lukenut, mutta se löytyy kyllä hyllystäni englanninkielisenä. The Seven Husbands od Evelyn Hugo-, To Kill A Kingdom sekä The Cruel Prince -kirjat löytyvät minulta myös, mutten ole niitä vielä lukenut... Hieman pahanakin tapanani on hamstrata hyllyyn kirjoja ja etenkin halvat kirjat ovat heikkouteni. Löytyy hyllystäni kyllä paljon kaikkea, mitä oikeasti haluankin lukea. Pitäisi vain lukea hommaamani kirjat silloin, kun ne hommaan, eikä vasta vuosia myöhemmin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syyllistyn aivan samaan hamstraamiseen, hyllyistäni löytyy hävettävän paljon lukemattomia kirjoja. Olen kuitenkin pyrkinyt kunnostautumaan tässä asiassa. :D

      Poista
  2. Maaria Märkälä kirjahyllyni asukkaat. Karhulan kirjasto Pedro Hietanen ja MA Numminen esiintyivät. Leea Märkälä voitti kirjoituksella.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti