Lucinda Riley: Myrskyn sisar

* Tämä postaus sisältää affiliate -mainoslinkkejä, jotka on merkitty erikseen *-merkillä.


Ally D’Aplièse on ammattilaispurjehtija ja juuri aloittamassa purjehduskisaa sekä rakastumassa korviaan myöten kilpa-aluksen kapteeniin, kun hän saa viestin isänsä kuolemasta. Ally matkustaa heti lapsuudenkotiinsa, jossa hänen viisi sisartaan jo odottavat häntä. Sisarussarjan isä, omalaatuinen miljonääri Papa Salt on adoptoinut kaikki tytöt vauvana, ja nyt jokainen tytöistä saa oman kirjeen, johon Papa Salt on sisällyttänyt vihjeen kunkin alkuperästä.

Allyn vihje vie hänet Norjaan. Vuonojen ja metsien maassa hän saa kuulla yli sata vuotta sitten eläneestä Anna Landvikista, joka lauloi Edward Griegin oopperan ensi-illassa. Pala palalta Anna ja Edwardin tarina hahmottuu Allylle, mutta samalla se saa hänet yhä enemmän miettimään, kuka Papa Salt oikeastaan oli ja miksi seitsemäs sisar on kadoksissa.
Voi kuinka minä sitten rakastankaan tätä sarjaa! Myrskyn sisar on Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan toinen osa ja kertoo toiseksi vanhimman sisaruksen, Allyn, tarinan. Papa Saltin jättämä vihje Allyn todellisest syntyperästä vie nuoren naisen pohjoiseen, kylmään ja kauniseen Norjaan, sekä sen musiikkipiireihin. Papa Salt on ohjannut hänet Halvorsenin suvun jäljille ja Ally tutustuu Anna Landvikin, kuuluisan laulajattaren, sekä hänen säveltäjä aviomiehensä Jens Halvorsenin tarinaan. Myös mysteeri Papa Saltin ympärillä tihenee. Onko olemassa seitsemäs sisar ja missä hän on? Kuka kumma Papa Salt oikein oli ja miksi hän on adoptoinut nämä tytöt ja nimennyt heidät seitsemän sisaren tähtimerkin mukaan? Kuinka hän on oikein ansainnut valtavan omaisuutensa? Mitä kaikkea hän on salannut lapsiltaan?

Myrskyn sisaren lukeminen oli oikeaa tunteiden vuoristorataa. Itkin niin paljon, etten tiennyt edes kykeneväni moisiin suorituksiin. Halusin samaan aikaan ahmia tätä tarinaa eteenpäin, mutta myös säästellä sitä, jottei se loppuisi niin pian kesken. Joten vaikka kirjasta löytyy reilut 700 sivua, ei siinä ole yhtään mitään liikaa. Päinvastoin, olisin enemmän kuin mielelläni jäänyt vielä hetkeksi kirjan maailmaan ja tunnelmaan. Toisin kuin sarjan ensimmäinen osa, joka kertoi Maian tarinan, Myrskyn sisar oli melankolisempi ja surullisempi tarina. Toivoton se ei kuitenkaan ole. Myöskään Norja miljöönä ei ollut yhtä kiehtova kuin ensimmäisessä osassa tapahtumapaikkana toimiva eksoottinen Brasilia, mutta pidin silti tästä toisestakin osasta täyden viiden pisteen verran.

Tarina etenee ensimmäisestä tuttuun tapaan, niin että nykyajassa Ally yrittää selvittää syntyperänsä tarinaa ja menneessä kerrotaan suvun tarinaa muutamaa sukupolvea aikaisemmin. Tarina etenee siis kahdessa aikatasossa, kunnes mennyt saa nykyajan kiinni. Allyn sukutarinaa seurataan Allyn itsensä lisäksi Anna Landvikin sekä Pip Halvrosenin näkökulmasta. Voisi siis sanoa että tässä tarinassa on tarinan sisällä tarina, josta muodostuu lopulta mielenkiintoinen sukutarina. 

Riley on kutonut melkoisen verkon, joka paljastuu kokonaisuudessaan vasta sarjan viimeisessä, seitsemännessä, osassa. Tähän mennessä suomeksi on ilmestynyt viisi ja kuudes osa, Auringon sisar, ilmestyy syyskuussa. Ja hei, sen voi muuten tilata jo ennakkoon Adlibrikseltä. Jos haluat saada uuden osan ensimmäisten joukossa käsiisi, pääset tekemään ennakkotilauksen *tästä. Ei mene enää kauan ja sarjan fanit saavat vihdoin tietää Papa Saltin ja seitsemännen sisaren salaisuuden. Itseltäni löytyy kaksi seuravaa osaa hyllystä ja loputkin osat sinne tiensä löytävät pian. Näin kertakaikkisen hienon sarjan omistaminen on pakko. Rileyn kirjojen pariin voi palata aina kun kaipaa kevyttä, sopivasti romantiikalla höystettyä historiallista viihderomaania. Rileyn on lahjakas tarinankertoja ja hänen kirjansa kuuluvat viihdekirjojen kärki kastiin. Myrskyn sisar toimi myös erinomaisesti vaikean ja syvän lukujumin poistajana. Täydellinen kirja siis kaikinpuolin!

Annan kirjalle 5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Bazar 
Ilmestynyt suomeksi: 2018
Alkuteos: The Storm Sister (2015)
Sivuja: 734
Suomentanut: Hilkka Pekkanen

Mistä minulle: Lahja ystävältä

Kommentit

  1. Rakastan Seitsemän sisaren -kirjasarjaa. Tarinat ovat toinen toistaan upeampia ja yleensä aina nenäliinoja kuluu. Aivan uskomatonta, kuinka Lucinda Riley on saanut tällaisen sarjan aikaiseksi. Odotan Auringon sisarta innolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joillakin vain on mielikuvitusta ja kun siihen yhdistää tarinankerronnan jalon taidon, saadaan aikaiseksi näin uskomaton kirjasarja. Onneksi odotusta ei ole enää kauhean kauan jäljellä. :)

      Poista

Lähetä kommentti