Jenni Hendricks & Ted Caplan: Tosi raskas reissu + alennuskoodi BookBeatiin

 Tämä postaus sisältää affiliate -mainoslinkin, joka on merkitty erikseen *-merkillä




Hysteerisen hauska roadtrip-tarina ystävyyden voimasta

Veronica Clarke ei ole koskaan halunnut saada hylättyä kokeesta tai testistä – ennen kuin pitelee kädessään muovista tikkua, jonka näyttöön on piirtynyt kaksi viivaa.

Käy ilmi, että kondomit eivät estä raskautta, jos poikaystävä on tökkinyt niihin neulalla reikiä. 
Raskaus täytyy saada keskeytettyä heti alkuunsa, mutta lähin laillinen aborttiklinikka on kolmen osavaltion päässä. Veronican mieleen tulee vain yksi ihminen, jonka ei usko tuomitsevan häntä: lukion syrjäytynein ja sarkastisin olento, Bailey Butler.

Tien päällä edessä on kavalkadi varastettuja autoja, panttilainaamo, hullu ex-poikaystävä, frettejä ja limusiinikuski nimeltä Bob. Ja edessä on myös tyttöjen välienselvittely, jossa Veronica saa tajuta, että vika ei aina ole muissa ihmisissä.

Tosi raskas reissu oli kuin luotu äänikirjaksi. Tämä täytyi kuunnella melkeinpä yhteen putkeen ja näin kirjan tapahtumat selkeänä elokuvana mielessäni koko ajan. Kirjailijat ovatkin luoneet uraa tv- ja elokuvakäsikirjoittajina, mikä saattaa olla osasyy kokemukseeni. Tälläistä ahmimisreaktiota ei ole tapahtunut vielä koskaan äänikirjan kohdalla, joten olin erittäin positiivisesti yllättynyt. Yleisesti ottaen nuorten kirjat ovat useimmiten kevyemmin kirjoitettu ja niitä on helppo seurata, joten hyvän lukijan kanssa YA taitaa olla cozy crimen ohella se minulle sopivin genre äänikirjoissa. 

Tosi raskas reissu oli hauska ja humoristinen road trip -tarina, jossa nuoret ystävykset kokevat aborttimatkalla mitä ihmeellisempiä sattumuksia. Vauhdikasta koheltamista on siis luvassa, mutta kaiken alla piilee kuitenkin tärkeä aihe - naisen oikeus aborttiin sekä itsemääräämisoikeus omaan kehoon. Tämän ohella käsitellään mm. ystävyyttä sekä sosiaalisia paineita, joita useat nuoret kokevat. Vaikka matkaan mahtuu naurua ja komiikkaa saattaa se lukijan myös vakavien kysymysten äärelle. Siinä mielessä tämä onkin aivan ihanteellinen nuorten kirja, sillä se nappaa mukaansa, naurattaa, mutta samalla kuitenkin valistaa olematta valistava. Vakavista aiheista ei tarvitse aina puhua synkistellen, elämä ei ole niin mustavalkoista.

Kirjan henkilöhahmot ovat melko karrikatyyrejä. Veronica on pingottava koulun priimusoppilas, fiksu ja suosittu. Hän rakastaa elämäänsä, jossa hänellä on koulun komein urheilijapoika, ystävät, jotka jakavat samat kiinnostuksen kohteet sekä arvosanat, joista sietää olla ylpeä. Kuitenkin poikaystävät osoittautuukin läheisriippuvaiseksi sekopääksi ja ystävät ihmisiksi, jotka olisivat heti tilaisuuden tullen valmiita tulemaan haaskalle. Veronica jaksaa olla kuitenkin huolissaan siitä, mitä muut hänestä ajattelevat aivan rasittavuuteen asti. Muistan omasta nuoruudesta sen pelon tulla sosiaalisesti hyljeksityksi, joten pystyin ymmärtämään Veronican pelkoja sekä ajatuksia. Veronican ystävä Bailey oli taas stereotyyppinen pahis, jonka kovan kuoren alta paljastuu matkanvarrelta kipupisteitä sekä pehmeä sisus. Veronican poikaystävä Kevin taas oli kunnon niljake, joka on menettänyt järkensä rakkaudesta. Liian takertuva ja hieman yksinkertainen. 

Todella viihdyttävä kuuntelukokemus, tätä viitsii suositella muillekkin! Ja nyt kaikki, jotka eivät ole vielä BookBeatia käyttäneet, mutta haluaisivat päästä kokeilemaan äänikirjojen ihmeellistä maailmaa, minulla on teille alennuskoodi Adtractionin superviikon kunniaksi. Koodilla superviikko uudet käyttäjät voivat kokeilla BookBeatia maksutta kuukauden ajan. Koodi on voimassa 13.9 asti, joten nyt kiireesti hyödyntämään tämä mahdollisuus. Rekistöröitymään pääset *tästä. Voit rekisteröityessäsi valita minkä tilauspaketin haluat jatkuvan kokeilujakson jälkeen, minkä jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitsemallasi paketilla. Voit kuitenkin milloin tahansa helposti lopettaa tilauksesi, sillä BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa. 

Annan kirjalle 4 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: WSOY
Ilmestynyt suomeksi: 2020
Alkuteos: Unpregnant (2019)
Kesto: 8h 54min
Lukija: Maruska Verona
Kääntäjä: Inka Parpola

Mistä minulle: *BookBeatista 


Kommentit

  1. Vaikuttaa todellakin vauhdikkaalta lukukokemukselta. Joskus on kiva lukea/kuunnella tällaisia kirjoja. Varmasti oiva valinta kuunneltavaksi. - Hyvä tarjous BookBeatilta. Itselläni on Supla, johon olen varsin tyytyväinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, voi vain uppoutua. :)

      Hmm.. minä en tuota Suplaa ole vielä koskaan kokeillutkaan. Voisin joskus kokeilla. :)

      Poista

Lähetä kommentti