Isänpäivän lahjavinkit!

* Tämä postaus sisältää affiliate -mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä

Kirja on aina loistava lahja, ainakin lukevalle. Ja koska isänpäivä on aivan nurkantakana, ajattelin jakaa pienen vinkkilistan mitä kirjoja sitä voisi isälle ostaa. Joten tadaa ja olkaa hyvät. Lisään teille suorat linkit kirjoihin Adlibriksen verkkokauppaan, jossa useimmat listan kirjoista saa hyvään hintaan tilattua suoraan kotiovelle. Myös pikaisena toimituksena.


Huumoria arvostavalle isälle Miika Nousiaisen *Pintaremontti voisi olla oivallinen valinta. Kirjan luvataan olevan riemastuttava komedia ja Nousiaisen huumori on usein pistävän osuvaa ja naurattavaa samaanaikaan.


Koko kansan ja varsinkin vanhemman sukupolven tunteman iskelmätähden kaunistelematon elämäntarina *Elämä - Kari Tapio, ja vielä suositun Antti Heikkisen kirjoittamana. Kari Tapio on yksi kotimaamme menestyneimpiä iskelmätähtiä ja hänen tarinansa kieltämättä kiinnostava. 


Monilahjakkaan hiihtäjän elämänkerta *Mona-Liisa. Mona-Liisa eli ihmeellisen elämän, joka harmillisesti päättyi liian lyhyeen, kun menestyksekäs hiihtäjä hävisi taistelun syöpää vastaan vuonna 2019. Ennen kuolemaansa Mona-Liisa oli pyytänyt ystäväänsä Laura Arffmania kirjoittamaan kanssaan kirjan, jonka Laura saattoi loppuun Mona-Liisan kuoleman jälkeen. 



Tositarinoita, jotka jokaisen isän tulisi lukea! *Isäkirja on kahden miehen rehellinen kuvaus millaista on olla isä. Vaikka kahden miehen kuvaus voi olla aika suppea, voi isät ja isänmieliset löytää samaistuttavaa tästä kirjasta.



Millainen suhde suomalaisilla miehillä on kosketukseen? Siitä kertoo Eino Saaren kirja *Miehen kosketus, jossa pääsee ääneen Saaren haastattelemat eri-ikäiset ja erilaiset miehet. Miehet puhuvat myös syvistä teemoista kuten isyydestä, rakkaudesta, kuolemasta, seksuaalisuudesta, yksinäisyydestä ja mieskuvasta.


Jos isällä ilmastonmuutos on mielenpäällä, niin Rinna Saramäen *250 ilmastotekoa joilla pelastat maailman voisi olla kirja aivan paikallaan. Tämä teos tarjoaa jokaiselle käytännöllisiä vinkkejä, joita noudattamalla voi pienentää omaa hiilijalanjälkeä. 



Historian ystäville Auschwitzin tatuoijan uutuus *Cilkan tarina, joka kuljettaa lukijan suoraan keskitysleiriltä Venäjän työleirille. Minun mieheni piti tästä tarinasta, joka pohjautuu todellisen ihmisen, Auschwitzin tatuoijasta tutun Cilkan, tarinaan. Morris on haastatellut tätä kirjaansa varten ihmisiä, jotka tunsivat Cilkan ja kirjoittanut sen pohjalta vetävän romaanin.



Tästä on puhuttu, että Frederikin muistelmat *Harva meistä on Frederik ovat todella vauhdikkaat ja kirjasta on noussut aikamoinen kohu. Monen uteliaisuus kirjan sisältöä kohtaan on varmasti herännyt ja mikäli teidän perheestä sellainen isä tai isoisä löytyy, niin kannattaa yllättää isä tällä uutuuskirjalla. 



Mielensäpahoittajan kymmenenvuotis juhlavuoden kunniaksi lukijat ovat saaneet lähettää omia mielipahojaan, joihin Mielensäpahoittaja vastaa omalla tyylillään. Siitäpä on syntynyt Tuomas Kyron legendaarisen, suomalaiset lukijat valloittaneen Mielensäpahoittajasta kertovan sarjan uusin osa *En juhli, Mielensäpahoittaja. Kyllä tämä pitää lukea!


Scifi -kirjallisuuden ystävälle Risto Isomäen uusi *Vedenpaisumuksen lapset, joka on itsenäinen jatko-osa Saravastin hiekkaa romaanille. Kylmäävän todentuntuinen ekologinen trilleri, jossa ilmastonmuutoksesta johtuvan tapahtumavyöry uhkaa tuhota kaiken. Kirja, jossa myyttiset tarinat yhdisyvät eloonjäämiskamppailuun luonnokatastrofin keskellä. Kuulostaa jo niin jännältä, että tämän haluaisin itsekkin lukea.


Sotakirjallisuuden kuluttajalle Esa Sirénin uusin romaani *Sissiosasto Hirvelä. Sirén kuuluu omassa sukupolvessaan parhaimpien sotakirjailijoiden eliittiin ja hänen kirjoillaan on oma vankka suosionsa ja lukijakuntansa vuodesta toiseen.


Kauhukirjallisuuden ystävälle kauhun kuninkaan eli Stephen Kingin alkuvuodesta ilmestynyt romaani *Laitos on takuuvarmasti mieleen, ainakin vankkumattomille Kingin faneille. Hyvä vaihtoehto myös tutustua tämän paljon kirjoittaneen ja julkaisseen kirjailijan tuotantoon. Kingin kirjat koukuttavat takuu varmasti.


Kale Puontin *Manni aloittaa uuden rikosromaani sarjan, jossa keskitytään huumepoliisin työhön. Oiva valinta rikoskirjallisuuden ystäville Remeksen ja Sipilän rinnalle, sillä Puonti on tehnyt itse pitkän uran poliisivoimissa ja kertoo asiantuntevasti ja realistisesti poliisin työstä, mutta myös rikollisen arjesta. Todella kiinnostava tämän vuoden uutuuskirja.

Kommentit

  1. Kivoja lukuvinkkejä olet koonnut. Monia näistä minäkin voisin suositella, mm. Puonnin Manni oli todella kiinnostava esikoinen. Cilkan tarinan olen myös lukenut. Meillä mies saa lahjaksi Follettin uusimman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Folletin uusinkin on oikein hyvä lahja! :)

      Poista
  2. Cilkan tarinan olen lukenut. Mielenkiintoinen listaus, josta voisin itsekin poimia luettavaa. Nousiaisen kirja kiinnostaa tällä hetkellä eniten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja Nousiaista odottelen itsekkin kirjastosta. :)

      Poista

Lähetä kommentti