B. A. Paris: Suljettujen ovien takana

 


Jokainen tuntee Jack ja Grace Angelin kaltaisen pariskunnan. Jack on komea ja varakas lakimies, Grace hurmaava kodinhengetär, joka rakastaa kehitysvammaista pikkusiskoaan yli kaiken. He ovat niin täydellisiä, ettei heistä ehkä haluaisi edes pitää, mutta ei voi olla pitämättäkään.

Gracen haluaisi oppia tuntemaan paremmin, mutta se on hankalaa, koska he eivät koskaan ole erossa. Gracen ja Jackin liittoa voisi kutsua tosirakkaudeksi. Voi myös miettiä, miksei Grace koskaan vastaa puhelimeen tai miksei hän koskaan lähde lounaalle ilman Jackia. Ja miksi yhdessä makuuhuoneen ikkunoista on kalterit.

Joskus täydellinen avioliitto on täydellistä valetta.

Herranjumala, mikä psykologinen trilleri. Olen lähestulkoon sanaton. Mykistynyt, järkyttynyt ja ihastunut samaan aikaan. Miten voikaan joku kirja mennä näin vahvasti ihon alle? Miten voikaan joku kirja saada aivan raivon partaalle, ahdistumaan ja suuttumaan, ja samalla pakottamaan lukemaan sivun toisensa jälkeen kuumeinen hehku silmissä? Ei tarvitse varmaan enää erikseen mainita, että pidin tästä kirjasta. Pidin todella paljon.

Jack Angel vaikuttaa ulospäin hurmaavalta, lähestulkoon täydelliseltä mieheltä. Hän on asianajaja, joka puolustaa työkseen parisuhdeväkivallan kohteeksi joutuneita naisia. Hän ei ole vielä koskaan hävinnyt yhtään tapausta, vaan tuonut oikeutta näille kaltoinkohdelluille naisparoille. Jack on ehtinyt jo 40 vuoden kypsään ikään, ennen kuin hän menee naimisiin Gracen kanssa. Jack on odottanut kaikki nämä vuodet sitä oikeaa, ja nähdessään Gracen ensimmäistä kertaa puistossa piknikillä tämän Downin syndroomasta kärsivän siskon kanssa, hän tietää että Garce on se oikea. Häät pidetään hyvin pian ensi tapaamisen jälkeen. He muuttavat täydellisen kuuloisen häämatkan jälkeen täydelliseen taloon maaseudun rauhaan. Grace lopettaa työt ja jää hoitamaan kotia ja puutarhaa sekä valmistelemaan kotia hänen siskonsa muuttoa varten. Gracen sisko Millie täyttää kohta 18 vuotta ja muuttaa siskonsa ja tämän aviomiehen luokse asumaan sisäoppilaitoksen loputtua. Jack on valmis ottamaan Millien avosylin vastaan perheen uuteen kotiin.

Vaikuttaa liian täydelliseltä. Ja se mikä vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, on useimmiten liian hyvää ollakseen totta. Hiljalleen Gracen näkökulmasta aletaan avaamaan heidän avioliittonsa todellista tilaa, ja sitä millaista on elää psykopaatin kanssa. Kun karmaiseva totuus alkaa vihdoin ja viimein paljastua, olin yllättynyt. En osannut kuvitella mitään vastaavaa, en edes villeimmissä arvauksissani. Puistattava mies ja kauhea, mitä kaikkea Grace joutuu kokemaan, kun miehen todellinen luonne paljastuu hänelle. 

En ihan heti keksi montaa yhtä kamalaa hirviötä kirjallisuudessa, mitä Jack oli. Minulle hän edusti ihmismielen synkintä ja pimeintä puolta. Narsistinen ja tunteeton psykopaatti. Pahasti vinksahtanut ihmisen puvussa esiintyvä hirviö.

Suosittelen, tämä kirja tarjoaa piinaavaa jännitystä ja jää mieleen takuuvarmasti. Moni kirja ei yllä samalle ahdistavuuden tasolle kuin tämä! Suljettujen ovien takana tulee olemaan varmasti yksi parhaimmista koskaan lukemistani psykologisista trillereistä. 

Annan 5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Gummerus
Alkuteos: Behind Closed Doors (2016)
Ilmestynyt: 2020
Sivuja: 272
Suomentanut: Marja Luoma

Mistä minulle: Kirjastosta


Kommentit

 1. Vau, tämän voisi joskus lukea! Jos uskaltaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti lukea, ei tarvi turhaan pelätä tähän tarttumista. Kirja on piinaava, muttei pelottava. :)

   Poista

 2. Ihan kauheaa kerrontaa🙈 lapsellinen, ennalta arvattava teos ja naiivi päähenkilö.

  VastaaPoista
 3. Tämä oli hyvä! Kirjaa ei olisi halunnut laskea käsistä ja pitikin lukijan otteessaan loppuun saakka.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti