Julia Quinn: Bridgerton - Salainen sopimus

 


Herttua Simon Basset on päättänyt välttää avioliiton kahleet hinnalla millä hyvänsä. Avuksi löytyy parhaan ystävän sisar Daphne Bridgerton – jos he esiintyisivät rakastavaisina, Simon saisi olla rauhassa ja Daphnea tavoittelisivat kaikki. Mutta tanssiaisten pyörteissä Daphnen alkaa olla vaikea muistaa, että koko romanssi on vain teeskentelyä. Pystyisikö Daphne muuttamaan herttua Simonin mielen?

Rakastuin Bridgerton Netflix-sarjaan, se oli kerrassaan ihanaa pukudraamaa. Pakkohan tämä sarjan pohjalla oleva kirjakin oli lukea. Tai jos tarkkoja ollaan, kahdeksan osaisen kirjasarjan ensimmäinen osa, joka kertoo Bridgertonien sisarusparven vanhimmasta tyttärestä ja tämän romanssista herttua Simon Bassetiin. Jokainen sarjan kirja kertoo yhdestä perheen sisaruksista, vähän kuin Rileyn Seitsemästä sisaresta kertovassa sarjassa. Ensimmäisen osan perusteella, kun sain tutustua perheeseen hieman lähemmin kirjoitetussa muodossa, odotan ehdottomasti eniten Colin Bridgertonista kertovaa kirjaa.

Bridgerton -sarja on puhdasta historiallista viihdekirjallisuutta. Historiallista chic litiä toisin sanoen. Poiketen Netflix version ensimmäisestä kaudesta, kirja keskittyy vain ja ainoastaan Simonin ja Daphnen rakkaustarinaan sekä avioliittoon, jonka alkutaipaleilla ongelmia tuovat Simonin vaikea menneisyys sekä syvä viha isää kohtaan. Olin spoilannut itseni jo etukäteen katsomalla sarjan ensiksi, joten tiesin kaikki tulevat juonenkäänteet, mutta se ei haitannut lukunautintoa ollenkaan. Viihdyin kirjan parissa vallattoman hyvin. Nautin vetävästä kerronasta, huumorista, hahmojen nokkelasta sanailusta sekä Bridgertonien perheen lämpimistä perhesuhteista, mikä ei ole juurikaan tavanomaista 1800-luvulle sijoittuvissa kirjoissa. 

Moni yksityiskohta poikkesi Netflix -sarjasta. Tv -versiossa on otettu aika paljon viihteellistä arvoa nostattavia vapausksia sivujuonien suhteen. Pääjuoni oli kuitenkin sama. Tv-sarjassa on ammennettu varmasti jo alkuun enemmän myös seuraavista kirjasarjan osista. Mitään syvempää sanomaa tai tematiikkaa ainakaan tästä sarjan ensimmäisestä osasta on turha lähteä etsimään. Salainen sopimus on puhtaasti romanttista, historiallista viihdettä, eikä se yritä olla mitään muuta. Mutta juuri siinä olikin tämän kirjan hienous, sitä sai mitä halusinkin. Tämän luki hotkimalla, nauroi mukana, varsinkin Daphnen terävälle kielelle sekä naiville tietämättömyydelle. Tarina etenee jouhevassa tahdissa eteenpäin. Tilannekomiikallaan sekä tempollaan se toi mieleeni sitcom -sarjat. Itse vain toimin taustanaurajana valmiiden studioäänistysten sijaan.

Jos siis olet historiallisen viihteen, romantiikan ystävä tai kaipaat kevyttä lukemista, suosittelen lämpimästi tätä sarjaa. Ja kannattaa myös ehdottomasti katsoa Netflix -sarja tästä kirjasta, joka oli heittämällä yksi parhaimmista vähään aikaan katsomistani sarjoista.

Annan kirjalle 4,5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Tammi
Ilmestynyt suomeksi: 2021
Alkuteos: The Duke and I (2000)
Sivuja: 360
Suomentanut: Laura Liimatainen

Mistä minulle: Kirjastosta

 

Kommentit

  1. Ilmeisesti näitä Bridgerton-kirjoja on suomennettu toistaiseksi 5 ensimmäistä? Suomennetaankohan loputkin? Yhtään en ole lukenut, mutta mietinpähän vain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä osaa sanoa suomennetaanko kaikki. Tuntuisi hurjalta jossei suomennettaisi, mutta onhan noita sarjoja jätetty ennenkin kesken suomennosten osalta. :D

      Poista

Lähetä kommentti