Richard Osman: Torstain murhakerho
Rauhaisassa luksustason eläkeläiskylässä neljä ystävää kokoontuu joka torstai selvittämään ratkaisematta jääneitä rikoksia, joiden tutkintakansioita yksi joukosta hankkii suhteillaan poliisin arkistoista.
Kun kylän alueella tapahtuu raaka murha, joutuu kerho tositoimiin.
 

Seniorit ovat aina olleet hahmoina lähellä sydäntä kirjallisuudessa. Liekö johtunee aiemmasta koulutuksesta, mutta kaikki kirjat, joissa on pääosassa varttuneemman sukupolven edustajat ja reilusti eläkeiän ylittäneet yksilöt, menee minulle kuin väärä raha. Siksipä olen varmasti niin hullaantunut Minna Lindgrenin kirjoihin ja Torstain murhakerho toikin mieleeni Lindgrenin Ehtoolehto-sarjan, sillä Torstain murhakerhossa kylässä tapahtunutta henkirikosta ryhtyy selvittelemään luksustason eläkeläiskylässä asustelevat ikääntyneet. Jokainen kerhon jäsenistä on varsin persoonallinen ja yllättäviäkin persoonallisuuksia mahtuu mukaan. Heillä jokaisella kun on menneisyytensä. Varsinkin Elizabeth oli hyvin mysteerinen ja kiinnostava nainen, erittäin vahvalla luonteella varustettu sellainen. Hänelle ei niin vain sanotakkaan ei. 

Torstain murhakerho on hyvänmielen cozy crimea, rikostapaukset eivät ole liian raakoja ja mukana on huumoria varsin reippaalla kädellä. Dialogit on kirjoitettu nasevalla otteella ja saivatkin hymyn nousemaan huulille useaan otteeseen. Miljöö toi hieman mieleeni Emmerdale -sarjan. Tai ainakin näin tapahtumapaikan sellaisena sieluni silmin ja sotkuinen rikosvyyhtikin sekä eläkeläiskylän ihmeellinen omistajajärjestelykin olisi sopinut kyseiseen sarjaan mainiosti.  

Tykkäsin tästä, tämä oli oikein viihdyttävää kevyttä lukemista kesän kuumille rantapäiville. Sopivan helppotajuista ja ihanan naurattavaa. Omassa lajissaan asettuu hyvin Flavia DeLuce -sarjan rinnalle, erotuksena että Flavia on lapsi ja Torstain murhakerhon jäsenet vahvasti eläkkeellä, mutta tyyli on muuten liki samanlainen. Jos siis pitää Flaviasta kertovasta sarjasta, pitää melko varmasti myös Torstain murhakerhosta. Tämä kirja on varsinkin Iso-Britanniassa niittänyt paljon mainetta ja tästä on tullut omanlainen ilmiönsä.

Suosittelen tutustumaan jos kaipaa kevyttä rikostarinaa luettavaksi ja toivoo siihen elokuvamaisia juonenkäänteitä. Tämä muuten taipuisi loistavasti elokuvaksi. Ei siis kumma, että kirjan elokuvaoikeudet on ostettu jo.

Annan kirjalle 3,5 / 5 pistettä!

 Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Otava
Ilmestynyt: 2021
Alkuteos: Thursday Murder Club (2020)
Sivuja: 400
Suomentanut: Arto Schroderus

Mistä minulle: Kirjastosta

Kommentit

 1. Tämä vähän kiinnostaisi. Harvemmin tulee luettua kirjoja, joissa pääosissa on eläkeläisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen hyvä jossa pääosassa on eläkeläisiä on Minna Lindgrenin Ehtoolehto-sarja. 😊

   Poista
 2. Tykkäsin tosi paljon tästä veijarimaisesta tarinasta :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti