Kirjoihin kadonneen pojan -lukuhaaste

Olen äärettömän iloinen, kun saan kirjoittaa tätä postausta, sillä minun kohta 8-vuotias ekaluokkalaiseni on kehitellyt tämän lukuhaasteen (äitinsä avustamana) ja hänen luvallaan saan julkaista sen myös tänne. Ajatus lähti, kun etsimme kirjaston Lukudiplomin jälkeen alakoululaisille sopivaa lukuhaastetta. Poikani kun suoritti kuuden kohdan lukuhaasteen puolessatoista kuukaudessa. Helmetin pieninempi lukuhaaste tuntui pojasta hieman liian isolta ja työläältä, kun puhutaan kuitenkin vasta ekaluokkaa käyvästä lapsesta. Niinpä  päätimme tehdä ihan oman haasteen, jossa kohtia olisi vain kymmenen. Pojastani haasteet innostaa lukemaan, ja aina haasteen suoritettuaan olen palkinnut hänen uurastuksensa pienesti. Hän siis lukee muutenkin, mutta äitinsä poikana haasteiden tekeminen on hänen mielestään äärettömän hauskaa ja sopivien kirjojen etsiminen kirjastosta tuo lukuharrastukseen ihan uuden ulottuvuuden. Tämä haaste olikin hänestä vielä jännitävämpi, kun minä lupasin suorittaa haastetta yhdessä hänen kanssaan.

Auringon valon inspiroimana teimme keväisen haasteen. Tätä voi suorittaa  kevätpäivien ratoksi kaiken ikäiset lukijat yhdessä tai erikseen. Haasteen kehittelijä olisi varmasti älyttömän iloinen, mikäli haaste kerää enemmänkin  kaiken ikäisiä innostuneita lukijoita. 

1. Kirjan kannessa on punaista ja keltaista.

2. Kirjassa on vähintään 50 sivua

3. Kirjassa harrastetaan lempiharrastustasi

4. Kirja, jota luet toiselle 

5. Kirjassa on kevät tai kesä

6. Sininen kirja

7. Kuuntele yksi satu- / äänikirja

8. Kirja on sarjanosa

9. Sarjakuva

10. Uusi tuttavuus

 • Aikaa haasteen suorittamiseen pienemmille lukijoille ei ole, vaan haastetta voi suorittaa omassa  tahdissaan. Varttuneemmille lukijoille haasteen suorittamiseen on aikaa 28.7.2020 asti.
 • Jo sujuvasti lukeville lisähaasteena että lukuhaasteeseen saa sijoittaa vain yhden kuvakirjan ja yhden runo-tai lorukirjan.
 • Haasteeseen osallistujat voivat käyttää halutessaan somessa tägiä #kkplukuhaaste
 • Osallistujat voivat ilmottautua tämän postauksen alle tai käyttää yllämainittua tägiä, heinäkuun 29. päivä osallistujat voivat julkaista suoriutumisensa joko omana blogipostauksena, kertoa edistymisensä kommenteissa tai tägätä minut Instagramissa @kirjoihinkadonnut 
 • Haluamme muistuttaa että tämä ei ole kilpailu, varsinkaan lasten kohdalla, vaan haasteen tarkoitus on innostaa lukemaan. Osallistujien kesken arvotaan heinäkuun lopussa pieni palkinto.
 • Haastekuvana voi käyttää alla olevaa kuvaa:

Iloisia lukuhetkiä toivottaa Kirjoihin kadonnut ja poika!

Kommentit

 1. Kiitos ihanasta haasteesta!
  Osallistun näin varttuneempana mukaan!
  Satu/ kuunneltua.blogspot.com

  VastaaPoista

Lähetä kommentti