Marco Malvaldi: Viiden korttipeli

Bar Lumen isäntä Massimo tulee tahtomattaan sekoitettua murhamysteeriin, kun eräänä iltana humalainen mies tulee baariin kertomaan että roskiksesta on löytynyt ruumis. Massimo lähtee tarkistamaan väitteen paikkansa pitävyyden ja roskiksetsa todella löytyy nuoren naisen ruumis. Massimo haluaisia vain unohtaa tapahtuneen, mutta se on yllättävän vaikeaa baarissa korttia pelaavien eläkeläispappojen juoruilun takia. Massimon mieli alkaa väkisinkin hahmotella tapahtumien kulkua ja kun totuus vihdoin paljastuu, on Pinetan rantakylän komissariolla ihmettelemistä.

Viiden korttipeli on hyväntuulen dekkari, jossa murhaa selvittää Massimo, josta ei vain voinut olla pitämättä. Hymyn huulille nostatti useampaan otteeseen myös Bar Lumen eläkeläispoppoo, joiden sutkautukset toivat mukavaa huumoria kirjaan. Hullaannuin näihin papparaisiin ihan täysillä.

Juonellisesti kirja ei ole kovin haastava, jos vertaisi vaikka Christien taiturimaisiin juonenrakenteluihin, mutta lopusta voi huomata Poirot kirjoista tutun yhteenkoonnin tapahtumista. En kyllä osannut arvata syyllistä, mutta kirjassa tuntui ettei lukijalle heitettykkään niin paljon vihjeitä, että olisi voinut itse alkaa arvailemaan. Kirja on myös hieman jätkämäinen ainakin lukuisien tissien tuijotus kohtausten jälkeen tulin tähän tulokseen. Seikka ei kuitekaan häirinnyt, sillä kenenkään rintavarustuksia ei jääty kuvailemaan sivutolkulla.

Massimo ja baarin vakioasiakkaat olivat niin positiivinen uusi tuttavuus, että aikomuksena on tarttua jatko-osiin. Saa nähdä miten Bar Lumen murhat -sarja jatkuu, vähän tuntuu että Massimo ja fiktiivinen Pinetan kylä ei montaa murhamysteeriä tällä tyylillä kestä, ennenkuin idea on loppuun kulutettu. Vai onkohan Malvaldilla tulossa aivan uudet tuulet etevän Massimon varalle. 

Viiden korttipeli oli sellainen mukavan viihteellinen ja humoristinen kevyt dekkari, jonka parissa viihtyi hyvin ja hymy huulilla. Ei tämä kuitenkaan vedä vertoja huippudekkareille.

Annan kirjalle 3,5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Tammi
Ilmestynyt suomeksi: 2014
Alkuteos: La briscola in cinque (2007)
Sivuja: 299
Suomentanut: Inkeri Koskinen

Mistä minulle: Kirjastosta

Kommentit