Kesälukumaratonin päivittyvä postaus


Tänään se alkaa, nimittäin minun osuuteni elokuun viimeisestä kesälukumaratonista. Olin kyllä suunnittelut aloittavani klo. 10 eli nyt, mutta minulle tuli yllättävä meno, joten pääsen aloittamaan vasta klo. 13.00. Luonnollisesti lopettamisaika siirtyy myös huomenna klo. 13.00. Mutta pääasia on ettei mennyt koko maraton mönkään, vaan selvittiin aivan kellon aikaa vaihtamalla.

Täällä on ihana vesisade keli, ilma on viileämpi kuin aikoihin ja ajatuskin kulkee kirkkaammin. Mikäs sen parempi sää lukea monta tuntia putkeen, kun sade rummuttaa tasaisesti ikkunaan. Olenkin valmistautunut maratoniin huolella, mutta taukoja on toki pakko pitää kokkailujen ja illan saunavuoron ajan. Valkkasin eilen pinon kirjoja omasta hyllystä että kirjasto pinoista. Pinoni, jonka esittelin jo eilen blogin instan puolella, näyttää tältä: 


  • Bernhard Schlink: Lukija
  • Truman Capote: Aamiainen Tiffanylla
  • Louisa M. Alcott: Pikku naisia
  • Cristina Sandu: Valas nimeltä Goliat
  • Jane Campion - Kate Pullinger: Piano
  • Aldous Huxley: Uljas uusi maailma
  • Nancy Holder: Crimson Peak
  • Golnaz Hashemzadeh Bonde: Olimme kerran
  • Stephen King: Tervetuloa Joylandiin
Ajattelin aloitta Huxleylla maratonin ja sitten etenen fiiliksen mukaan. Päivitän tätä postausta maratonin kulusta, lisäksi kuvaan etenemistä myös blogin Instan storyyn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13.47 Lukumaratonia takana melkein tunti ja polkaisin maratonin käyntiin Uljaalla uudella maailmalla. Tämä ei ollutkaan nopeaa luettavaa, sillä olen vasta sivulla 42. Tällä hetkellä kirja tuntuu olevan tylsää selitystä hautomisesta ja olouttamisesta. Ehkäpä tämä tästä, kun tarina lähtee kunnolla käyntiin. Nyt pieni kahvitauko ja sitten jatkuu. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
18.00 Koitin saada Uljasta uutta maailmaa luettua, mutta luovutin noin puolivälissä, kun olin nukahtanut kesken kirjan lukemisen jo kolme kertaa. Todella puuduttavaa luettavaa, eikä Huxleyn luoma tulevaisuuden kuva tehnyt vaikutusta. Lähinnä se vaikutti absurdilta ja turhan korkealentoiselta. Tartuin siis Jane Campionin ja Kate Pullingerin Piano kirjaan, jonka parissa olen edennyt yli puolivälin, sivulle 102. Nyt saunaan ja sitten jatkuu...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
21.45 Saunan jälkeen iskenyt migreeni pitkitti lukemisen pariin palaamista, mutta sain viimein luettua Pianon. Piano oli varsin kummallinen tarina, joka jäi etäiseksi. Nyt  kömmin sänkyyn Vuosisadan rakkaussodan kanssa ja koitan saada luettua sitä mahdollisimman paljon ennen nukahtamistani. Löysin tuon Ebba Witt-Brattströmin kirjan tänään kirjastoreissulla, kun kävin palauttamassa kirjoja ja Vuosisadan rakkaussota tarttui mukaani palautushyllystä.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.45 Huomenta, luku-urakkaa jatkettu nyt aamulla ja Vuosisadan rakkaussota luettu. Olipas se melkoista eripuraista tykitystä ja toivon todella ettei 40 vuoden päästä ole samassa jamassa. Kauheaa luettavaa ja kuinka kumpikin osapuoli oli niin juurtunut omiin, hieman stereotyyppisiin, rooleihinsa eikä joustovaraa ollut. Muutos olisi ollut ainoa, joka olisi vienyt tilannetta toiseen suuntaan, mutta rakkaus oli jo muuttunut vihaksi ja katkeruudeksi, eikä muutosvalmiuksia ollut enään kummallakaan.

Aloitin nyt lukemaan Golnaz Hashemzadeh Bonden Olimme kerran ja lukeminen on sujunut mukavan jouhevasti. Vielä on reilu pari tuntia aikaa jäljellä, jospa ehtisin kirjan lukea siinä ajassa.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13.45 Ehdin kuin ehdin saada 13.00 mennessä luettua tuon Olimme kerran. Kun urakka oli ohi, nukahdin pienet päiväunet. Nyt jaksaa alkaa valmistautumaan festareille. Luin yhteensä 3 kokonaista kirjaa ja yhden puolikkaan. Luettuja sivuja kertyi nyt vain 721 sivua, mutta tällä kertaa tuntui ettei pysty keksittymään kunnolla. Lisäksi häiriötekijöitä ympärillä oli hieman liikaa ja raskaan viikon väsymys painoi päälle, joten nukahtelin useasti kesken lukemisen. Mutta näin tällä kertaa. Huomenna kirjoittelen lyhyet arviot lukemistani kirjoista.

Kommentit

  1. Hyvää lukumaratonia sinulle. Minä olen lukenut Uljaan uuden maailman, kun olin vaihto-oppilaana USA:ssa. Se kuului englannin opintoihin. Muistan, että kirja synnytti paljon keskustelua luokassamme.

    VastaaPoista
  2. Kas, Huxley ei uponnut...mutjoo, jos siihen visioon (jota itse kyllä olen pitänyt varsin osuvana kuvana nykymaailman pyrkimyksistä) ei osu sisälle niin onhan ne kuvaukset aika selitteleviä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti